1990

Ambro-Sol este o companie specializata in productia, imbutelierea si distributia industriala de produse chimice si aerosoli. Compania este deținută de familia Ambrosini din 1990 și s-a născut din istoricul Gnocchi Eco Spray, fondat în anii 1960 și a început cu o mică producție de produse spray, precum lubrifianți pentru arme și antiadezivi pentru sudare.

2009

În urma achiziției de către familia Ambrosini și datorită creșterii constante, este nevoie de un brand propriu pentru distribuția și comercializarea internațională a întregii game de produse spray.
Așa că în 2009 compania s-a reprezentat pe piață cu propria marcă înregistrată: Ambro-Sol®.

2014

În 2013, a început producția de vopsele spray: a fost instalată oa doua linie de producție și umplere. Anul următor, Ambro-Sol instalează o a treia linie de umplere.
Sunt ani de investiții mari pentru companie, care începe să se extindă și să diferențieze producția.

2015

Cu producția și distribuția în continuă creștere, în aprilie Ambro-Sol a fondat prima filială din Europa: s-a născut Ambro-Sol Polonia. Câteva luni mai târziu, în septembrie 2015, a fost fondată și Ambro-Sol Spania.

2016

În noiembrie 2016, Gnocchi Eco Spray și Ambro-Sol au decis să fuzioneze pentru a crea o singură realitate: păstrând aceeași compoziție corporativă ca și Gnocchi Eco Spray, compania și-a schimbat numele în Ambro-Sol S.r.l. Compania devine una dintre putinele companii din sector la nivel national si european care isi produce si distribuie direct produsele, cu brand propriu si retea proprie de vanzari.

2017

A treia filială europeană, Ambro-Sol France, a fost înființată în martie, iar câteva luni mai târziu a fost deschisă prima sucursală de peste mări: Ambro-Sol USA s-a născut în iunie 2017.

Expansiunea continuă a dus la deschiderea a 4 sucursale deținute: până în prezent, marca a fost exportată în 50 de țări. Ambro-Sol intenționează să crească în mod continuu prezența mărcii pe piața străină și de peste mări, desfășurând și activități de scouting pentru a ajunge pe noi piețe extra-europene.

2018

După fuziune, începe o perioadă de creștere exponențială pentru Ambro-Sol care conduce familia Ambrosini la investiții continue.
Unitatea de producție se mândrește în prezent cu o structură acoperită de 8.000 m2, construită pe 14.000 m2 de teren în Cigole, în provincia Brescia. Ambro-Sol este una dintre cele mai avansate facilități din sectorul aerosolilor european, atât din punct de vedere tehnologic, cât și din punct de vedere al siguranței.

2020

După reînnoirea celei de-a treia linii de umplere și instalarea unei serii de echipamente cu tehnologie 4.0, Ambro-Sol se confruntă cu pandemia Covid-19.
Compania instalează o a patra linie de umplere și deschide un departament farmaceutic: cu autorizațiile Ministerului italian al Sănătății, Ambro-Sol începe producția de spray-uri cu aerosoli dezinfectanți și dezinfectanți.

2021

Familia Ambrosini a crezut întotdeauna în urgența dezvoltării durabile. Din acest motiv, compania se angajează în mod constant să protejeze mediul și să utilizeze durabil resursele naturale și energetice.

În iulie 2021, Ambro-Sol și-a schimbat și forma juridică dintr-o companie cu scop profit într-o Benefit Company, angajându-se să respecte standarde înalte de scop, responsabilitate și transparență.

Membrii Consiliului de Administratie al societatii Ambro-Sol S.r.l. SB Mirco Ambrosini, Daniele Ambrosini, Silvana Romito.

Cifrele noastre

4

Filiale deținute
in lume

50

Export

1200

Formule
chimice

100

Agenti
de vanzari

Back to Top